pannon palatinus

Ember,emberiség II.

Az előző előadáson, közös gondolkodáson magunkkal (az emberekkel) voltunk elfoglalva. Igyekeztünk helyünket és szerepünket meghatározni, ha nem is a világegyetemben,hanem csak itt a Föld nevű bolygón. Egoisták vagyunk, vagy csak szűklátókörűek, hangozhatnak el a kritikák. Tudjuk,hogy ezen a bolygón az egyik legsebezhetőbb faj mi vagyunk.Életünk (és a jövőnk) nagyon sok mindentől függ.Kezdve azzal, hogy a tápláléklánc legvégén helyezkedünk el. A HOMO SAPIENS sokszor sajnos „mohósapiens”.Igyekszik fajokat eltörölni a föld színéről. Megmagyarázhatatlan okokból az ember az élet alapját jelentő alap „ösztönöket”, a létfenntartás és a fajfenntartás rendjét is képes felülírni. A természet törvényeinek működési rendjéből önmagunkat szeretjük kiragadni és elkezdünk teremtőt játszani. Lehet, hogy részsikereknek tűnő eredményeket is közzétesznek kutatók, de ezek a biológiai rendet felborító szenzációs eredmények hová vezetnek, mit szólnak ehhez a természet törvényei, amelyekből még mindig csak nagyon keveset ismerünk?
A beszélgetés moderátora Merza Jenő, a vitát felvezeti: Prof.Dr. Hajtó János, valamint Dr. Szacsky Mihály

• Az előadás 2014. október 16-án hallható az Újbudai Kulti-Szalon rendezvénysorozatában.

További események:

royale creativity featured works
bullet hover email hover menu arrow