pannon palatinus

A múlt történéseinek ismeretéből a jövő modellezése II.

Az év utolsó előadásában választott témánk alapgondolatának megfelelően a létfenntartás elemi részeit vizsgáljuk és zárjuk le. A biológiai lét fenntartásának nélkülözhetetlen feltételei:

– levegővétel nélkül nagyon kevés ideig tudjuk létünket fenntartani (nem beszélve a belélegzett levegő minőségéről)
– víz nélkül kicsit tovább maradhatunk életben (de csak jó minőségű víz fogyasztása esetében)
– a szilárd biológiai táplálékok hiányát már egy kicsit tovább tudjuk elviselni, de ezek teljes hiánya is a lét elmúlásához vezet (a nem megfelelő élelmiszerek esetében, mint a víz és a levegő szennyezettsége esetében is betegségek jelennek meg, amelyek sok esetben a jövő nemzedékeit is súlyosan érinthetik).

Tehát az év végi záró előadáson ismét az emberrel-emberiséggel foglalkozunk, ám kiegészítjük viselkedésünkkel és az élet és a társadalom összefüggéseivel.
A beszélgetés moderátora Merza Jenő, a vitát felvezeti: Dr. Winkler Gusztáv valamint Dr. Szacsky Mihály

• Az előadás 2014. december 11-én hallható az Újbudai Kulti-Szalon rendezvénysorozatában.

További események:

royale creativity featured works
bullet hover email hover menu arrow